Cabana “Podu’ cu Florile” sau cum să îngropi 2,2 milioane de lei

Proprietar: Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Am să încep cu un citat de pe blogul BucegiNatura2000 şi cu câteva poze de acum câţiva ani:

“Cea mai proasta investitie din Parcul Natural Bucegi. Daca vrei sa risipesti banii urmezi acest exemplu. Ai peste 20 miliarde lei vechi, faci o groapa in munte si ridici o constructie. Minti ca dezvolti turismul desi nu exista nici macar un procent de minim bun simt in legatura cu asa ceva.  Au rupt muntele si acesta vine peste ei. Cand esti pus doar pe pacalit oamenii, asa procedezi.

26b 244

Cabana in 2012. In spatele ei, padurea. Tot surpandu-se terenul pe langa aceasta „investitie in turism”, unii au crezut ca de vina este padurea :)) Venisera niste fonduri suplimentare de la Ministerul Dezvoltarii in 2011 sau 2012 pentru stabilizarea versantului. In teren, banii nu au ajuns niciodata 🙂 Asa ca, priviti ce au facut:

252

Au taiat padurea, toti copacii din apropiere. Daca gandeau putin si-ar fi dat seama ca acei arbori tin terenul sa nu alunece. Cateva ziduri de sprijin, in terase, ar fi oprit alunecarea. In timp, la ploi, se va imbiba tot versantul cu apa si vor pleca zeci de metri cubi la vale.

Investitia nepotrivita in locul nepotrivit. Prostie si incompetenta pe banii tuturor.  Cum sa scoti bani din turism cu asa ceva? Cine vine prin noroaiele acestea, intr-o cladire potrivita unei zone de deal, fara peisaj, cu semnal slab sau inexistent la telefonie, cu etc probleme? Ramane doar o gaura neagra a turismului montan.”

Exact, cea mai proastă investiţie făcută vreodată în Bucegi şi culmea, cu bani de la bugetul statului.

În spatele cababei se surpă terenul, în faţa ei la fel. Şi de parcă toate astea nu ar fi destul, dintr-o parte vine viitura, fix bomboana de pe coliva.

Iată cabana în 2014 şi 2015, nu are apă, nu are curent, nu e locuită şi nici nu poate fi:

podu_cu_florile_01 podu_cu_florile_02 podu_cu_florile_03 podu_cu_florile_04 podu_cu_florile_05 podu_cu_florile_06 podu_cu_florile_07

2015:

podu_cu_florile_08 podu_cu_florile_09 podu_cu_florile_10 podu_cu_florile_11 podu_cu_florile_12 podu_cu_florile_13 podu_cu_florile_14

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *