Autoritățile locale din orașul Bușteni sprijină ilegalitățile din Parcul Natural Bucegi

De cele mai multe ori, construcțiile ilegale din Parcul Natural Bucegi se fac cu știința sau chiar complicitatea autorităților locale. În multe locuri aflate la granița dintre orașele de la poalele munților și Parcul Natural Bucegi au apărut vile de vacanță, fie în poieni, fie chiar în locul pădurii, așa cum s-a întâmplat la Bușteni, în zona aflată mai sus de Căminul Alpin. Iar cei care construiesc aceste vile, de multe ori ilegal, se bucură de spijinul total al autorităților locale, care nu numai că le dau toate autorizațiile de care au nevoie, dar alocă și fonduri publice importante pentru amenajarea unor noi străzi și a rețelelor de electricitate, gaze și apă, care vor deservi aceste vile. Așa arată acum intrarea în Parcul Natural Bucegi, la capătul străzii Clăbucetului:

Strada Clabucetului

Acolo unde se termină strada, începea un drum forestier. Însă la fostul drum forestier, aflat în interiorul Parcului Natural Bucegi, au fost începute recent lucrări de amenajare, pentru a le asigura un acces cât mai facil proprietarilor vilelor construite ilegal în dreapta acestui drum. În data de 8 iulie 2015, consiliul local al orașului Bușteni a adoptat hotărârea nr. 116/2015, prin care sunt prelungite străzile Clăbucetului și Codrului, adică exact în locul în care pădurea a fost defrișată în perioada 2013-2014.

Hotararea 116

Drumul forestier a fost pietruit până în prima curbă, mai mult de 100 de metri în interiorul parcului natural, iar în stânga drumului a fost săpat un șanț.

Drum forestier pietruit

Practic, autoritățile locale din Bușteni extind rețeaua de străzi aproximativ 100 de metri în interiorul Parcului Natural Bucegi, în ciuda faptului că toate instituțiile din domeniul mediului susțin că atât tăierile, cât și construcțiile realizate ulterior, s-au făcut ilegal, și în ciuda faptului că exista deja un dosar penal pe rol, având ca obiect aceste fapte. Construcțiile din imaginea de mai jos se află în interiorul parcului natural și au fost ridicate fără a se respecta prevederile legale, pe un teren de pe care pădurea a fost tăiată ilegal:

Drum forestier si constructii ilegale

Mai jos puteţi vedea câteva poze făcute în luna august la capatul străzii Codrului, prelungita şi ea prin aceeaşi hotărâre a consiliului local:
codruluiaug15_1

La fel ca şi pe strada Clăbucetului, curtea se întinde pe jumătate din stradă.

codruluiaug15_2

Tot strada Codrului, vedere la 180 de grade, din Parcul Natural Bucegi spre locul de unde au fost făcute primele două poze.

codruluiaug15_3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *