În plin sezon turistic, DJ 713A, drumul spre Bolboci – Padina – Peştera a fost închis – UPDATE: redeschis

Astazi s-a inchis DJ 714A, drumul de legatura dintre DJ 713 si DJ 714. Un drum de aproximativ 3km ce leaga tronsonul de la cabana Dichiu si DJ 714. Accesul spre cabanele, pensiunile si hotelurile de pe Valea Ialomitei a fost astfel restrictionat. In locul unui drum asfaltat de aprox. 3 km accesul se poate face prin comuna Moroeni, drumul ce duce la Sanatoriul Moroeni, un drum de aproximativ 20 km neasfaltat, la care si un autoturism de teren face fata cu greu.

E drept acest tronson trebuia reparat, in cateva locuri nu era asfaltat pe portuni de cativa metri. Insa chiar si asa, un autoturism de oras trecea fara probleme. Practic in vreo 30 de minute ajungeai din DN 71 (Sinaia – Targoviste) pana la Pestera. Si cand nu era asfaltat deloc, accesul cu un autoturism de oras se putea face usor.

Ce vor face turistii care s-au trezit in fata faptului implinit avand rezervari la pensiunile, cabanele, hotelurile din zona? Si aici nu e vorba doar de cei care nu doresc sa mearga pe jos ci si de cei cu copii mici sau persoane in varsta care nu poseda un autoturism de teren?? Stiau ca pot ajunge usor cu un autoturism normal.

Ce se va intampla cu turismul in zona? Probabil multi vor renunta la rezervari si foarte multi nici nu vor mai calca pe acolo. Si toate astea in plin sezon. Drumul putea fi foarte bine reparat si spre sfarsitul lunii septembrie, vremea este inca buna si lucrarile nu ar fi afectat intr-o masura atat de mare turismul din zona. Ne plangem ca nu putem tine turistii la noi in tara si ce facem? Ii obligam sa renunte la o eventuala vacanta cu familia programata pe Valea Ialomitei, un loc de vis, cu obiective de interes national: Pestera Ialomitei, Schitul Pestera, Turbaria Laptici, Cheile Tatarului i si multe altele.

Panoul de la intrarea pe DJ 713 cu data gresita si numele comunei Moroeni gresit, ce ar mai fi de comentat?

DJ 713A care cobooara de la cabana Dichiu spre Bolboci/Padina/Pestera – intersectia cu DJ 714:

Poze facute de Toni Ioniță, ghid montan

 

UPDATE: Drumul spre Padina – Pestera se redeschide din 4 august si pana in 21 august:

Drumul de acces către Padina- Peștera- precizări IMPORTANTE

Se inchide DJ 714A, se deschide DJ714A! Si tot asa… Turism la voia intamplarii prin Bucegi!

 

6 thoughts on “În plin sezon turistic, DJ 713A, drumul spre Bolboci – Padina – Peştera a fost închis – UPDATE: redeschis

 1. alin Melescanu says:

  si acum drunul e inchis

  1. Adina says:

   Si azi 24 August 2018 drumul era tot inchis

 2. Turist says:

  31 august 2018 este tot inchis. Varianta ocolitoare prin Glod este vai de ea. Iti rupi masina, te umpli de nervi. Pana termina asfaltarea podetelor dinspre Dichiu se duce dracu soseaua cu totul la vale.

 3. Bogdan says:

  Si acum este inchis …

 4. Iulian says:

  29 septembrie 2018, drum inchis …

 5. Gabi says:

  14 octombrie 2018, drum inchis in continuare.

  La Pestera se putea ajunge cu telecabina din zona Babele (acum am citit ca ar fi inchisa pentru mentenanta – http://www.teleferic.ro/program/). Exista si traseu turistic de cca 1.5 – 2h, marcaj Cruce Albastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *